Bianka Buša i Silvija Popović (©MN Press)
Bianka Buša i Silvija Popović (©MN Press)

Repriza finala SP: Italijanke tri puta testiraju Srbiju pred OI

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.07.21. | 10:09

Naše odbojkašice će prvi prijateljski meč odigrati na Ubu, a druga dva u Beogradu

Jake provere imaće najbolje srpske odbojkašice naredne nedelje. U našu zemlju stižu Italijanke, sa kojima će ekipa Zorana Terzića tri puta odmeriti snage. Prvi okršaj je na programu u dvorani na Ubu u ponedeljak od 20.00. Drugi duel će se odigrati dva dana kasnije u Beogradu u SC ”Voždovac” na Banjici od 19.00, a treći na istom mestu u petak od 18.00.

Obe ekipe se pripremaju za Olimpijske igre, koje počinju 23. juna u Japanu. Italija i Srbija su među kandidatima za najviši plasman, tako da će ova tri meča biti sjajna prilika da vide u kakvoj su formi u ovom trenutku.

Izabrane vesti

Ove selekcije su na poslednjem Evropskom prvenstvu 2019. godine igrale u polufinalu, kada je Srbija slavila 3:1, a potom preko Turske stigla do zlata. Duel za pamćenje su ljubiteljima odbojke priredili i godinu ranije u finalu Svetskog prvenstva. Naša reprezentacija je tada upisala pobedu posle pet neizvesnih setova – 3:2.

Izabranice Zorana Terzića su na prethodnim Olimpijskim igrama osvojile srebrnu medalju. Ove godine će na turniru u Tokiju biti u grupi A sa Dominikanskom Republikom, Japanom, Kenijom, Brazilom i Korejom, a u drugoj grupi su Italija, Kina, SAD, Rusija, Argentina i Turska. Takmičenje će u Japanu trajati od 25. jula do 8. avgusta u “Arijake areni”.


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara